Lähtötilanne

Olen harrastanut jo pitkään aktiivisesti liikuntaa ja tutustunut ravitsemusasioihinkin, mutten ole kuitenkaan onnistunut samaan lantioltani ylimääräistä rasvaa pois. Tarvitsin siis avukseni ihmisen, joka tietää miten treenata ja miten syödä, jotta homma onnistuu. Tavoitteena on nyt 4kg rasvaa pois! Tietysti sen lisäksi tavoitteena on parantaa kuntoa (sekä lihas että aerobista) ja löytää fiksu tapaa treenata sekä oikea tapa syödä.

On hyvin avartavaa kun joku muu katsoo treenaamista ja syömistä aivan ulkopuolisin, asiantuntijan silmin.

Projekti on jaettu kolmeen osaan (+ aloituksen iltapukudietti)

1) Touko-kesäkuu.
Ekan kahden kuukauden tarkoituksena on tehdä pohjaa heinä-elokuun kovemmille harjoituksille. Lisätään pienten verisuonten määrää ja parannetaan rasva-aineenvaihduntaa. Harjoittelussa pääpaino on peruskunnossa (pk-alueella - alle 70% HRMAX) Salilla kekitytään voimakestävyyteen (toistot 15-20, palautukset 1 min), uusien liikkeiden opettelemiseen, tekniikan parantamiseen ja "mind-muscle connection" parantamiseen.

2) Heinä- elokuu.
Kovennetaan treenejä. Aerobinen treeni vk-alueella ja lyhennetään sarjoja salilla. Toistot saa tehdä nyt "loppuun saakka". Tarkoituksena kuluttaa energiaa ja vaikka saada vähän lihastakin => rasva palaa :)

3) Syys-lokakuu.
Tähän mennessä pitäisi painoa olla tippunut 4 kg ja samalla löytynyt sopiva ruokavalio sekä tavat treenata. Tällä jaksolla muokataan 4 edellisen kuukauden aikana opittu minulle sopivaksi tavaksi ja määräksi treenata ja syödä.

Mikä sitten on Tigru?

Jukka (PT, jota on myös touko-kesäkuun teksteissä kutsuttu salaperäisesti vain Jiiksi) nimesi heinä-elokuun harjoittelun teemaksi Tight like a tiger. Se kuulosti niin hauskalta, että siitä tuli hieno projektin nimi. Lisäksi Tigru esiintyy myös Nalle Puhissa ja ehkä minussa jotain samaa kuin tuossa Tigrussa.

Projektin starttaus

Minulla oli 27.5. iltapukujuhlat ja silloin piti mahtua iltapukuun joka toukokuun alussa näytti päälläni makkaran kuorelta. Siksi projektin aloitus oli niin tiukka ruokavalioltaan. Tämä oli siis vain kolmen viikon rutistus. Älä siis kokeile vastaavaa ilman asiantuntijan seurantaa! Tämä oli minun pyyntöni eikä kuulu normaaliin ohjelmaan. Ei siis tarvitse myöskään pelästyä, että jos palkkaat PT:n joudut vähähiilariselle dieetille. Itse halusin sellaisen. PT tekee aina asiakkaan tarpeita, tavoitteita, tasoa ja toivomuksia vastaavan ohjelman ja ruokavalion.