Syksy on tullut ja kiireet alkaneet. Töissä on mukava säpinä, olen panostanut opiskeluun ja liikunta on jäänyt vähän vähemmälle. Samalla olen jättänyt ruoanlaitossa yhä useammin myös ruokavaa'an käyttämättä pöydän kulmalle. Sen sijaan henkilövaa'alla olen käynyt joka aamu. Lähinnä haluan nähdä ettei paino vain lähden nousemaan - eikä se ole lähtenytkään. Siinä se paino keikkuu kuudessa kympissä tasaiseen tahtiin.

Opiskelu edistyy

Olen käynyt kirjastossa, lukenut ja kirjoittanut toista työpaperiani. Paperi sai hyväksynnän ohjaajaltani ja tutkimuksen rajaukset ovat vahvistuneet ja aihe jäsentynyt aika hyvin niin päähäni kuin pikkuhiljaa paperillekin.

Liikunta

Liikunnan vähentäminen 3-4 kertaan viikossa (eli noin joka toinen päivä) vaati ajattelutyötä, asenteen muokkausta ja aktiivisen päätöksenteon. Nyt elämä tällaisella aikataululla tuntuu suhteellisen helpolta - joskus joudun aktiivisesti perustelemaan itselleni miksi illalla pitää opiskella eikä urheilla (viime viikko meni kyllä melkein kokonaan työpöydän ääressä sekä perjantaina firman juhlissa). Myönnän kyllä, että pelkään armottomasti lihomista ja löystymistä. Mutta kun kaikkea ei voi saada, ja nyt on aika panostaa opiskeluun. Onneksi lihomiseen vaikuttaa ennenkaikkea ruokavalio, joten täytyy olla tarkkana sen kanssa.